Manastirea Dorna Arini

Manastirea Dorna Arini

Frumusetea plaiurilor bucovinene a fost înnobilata de un ansamblu monahal ce-si înalta silueta rugatoare drept sprijin pentru ca Acoperamântul Maicii Domnului sa se astearna si sa-i ocroteasca pe cei ce locuiesc, pe cei ce poposesc sau pe cei ce sunt pomeniti în rugaciunea neîncetata si smerita a maicilor.

Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului, aflat in satul Gheorghiteni (localitatea Dorna Arini, judetul Suceava) este un asezamant monahal de maici, ce impodobeste plaiurile bucovinene, prin arhitectura sa ce parca atinge cerul si prin rugaciunea nevoitoarelor.

Din Vatra Dornei, spre Piatra Neamt, la aproximativ cinci kilometri de statiune, arinii strajuiesc de o parte si de alta malurile Bistritei. Cadrul pitoresc a atras de timpuriu pe viitorii locuitori, care au denumit zona in deplina concordanta cu ambientul – Dorna Arini.

Ctitorul Manastirii Acoperamantul Maicii Domnului este Inalt Prea SfintitulTeodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Acesta a construit manastirea in satul natal, pe un petic de pamant mostenit de la parinti.