Diete gastrite. Gastrita. Regim alimentar - Diete gastrite

Dieta № 1B - pentru ulcer și gastrită
Scopul dietei: Scopul dietei este scutirea semnificativă a tractului gastro-intestinal, reducerea inflamației, o mai bună vindecare a ulcerelor, pentru a oferi o nutriție completă într-un repaus semi-pat. Produsele și alimentele care stimulează secreția gastrică și irită mucoasa stomacului sunt foarte limitate.
Mâncarea este aburită sau fiartă, măcinată, trebuie să fie semilichidă sau sub formă de piure. Cantitatea de sare este, de asemenea, limitată. Mâncărurile foarte reci și calde sunt excluse.
Mesele sunt de 6 ori pe zi. Laptele se bea noaptea.
Dieta pentru gastrită
Conținut caloric - kcal. Alimente și produse recomandate și interzise: Pâine și produse de panificație: doar de grame de pesmet prăjit subțire de făină de înaltă calitate.
Supe: pe baza de decocturi slab de cereale zdrobite gris, orez, ovăz, hrișcă și amestecuri de lapte-ouă; supe de lapte cu cereale zdrobite. Carne și carne de pasăre: carne slabă - carne de vită, vițel, iepure, pui, curcan - fără tendoane, fascia, grăsime și piele. Carnea se fierbe și se toacă.
Dieta pentru gastrita: meniuri, rețete și caracteristici de alimentare
Supe aburite, piureuri, chiftele. Piureurile se pot adăuga la supe. Pești: specii slabe, fără piele. Lapte și produse lactate: lapte proaspăt, smântână, brânză de vaci proaspătă non-acră, brânză de brânză de vaci aburită.
Iaurtul și brânza sunt interzise. Ouă: până la 3 pe zi, omletă fiartă sau aburită.
Celulele stem din plante întârzie apariţia ridurilor Trufandalele, atât de recomandate de specialişti în această perioadă pentru multiplele beneficii aduse stării de sănătate, sunt trecute pe lista gri în cazul celor cu gastrită, adică trebuie mâncate cu precauţie.
Cereale: terci de lapte cu ovăz zdrobit, hrișcă, gri, orez. Legume: piure de cartofi, morcovi, sfeclă cu lapte și unt; sufle aburit.
Aperitivele nu sunt permise. Fructe, dulciuri: jeleuri, mousses de fructe dulci și sucurile lor, acid lactic, zahăr, miere. Dieta interzice: fructele crude și cofetăria. Sosuri și condimente: numai sosuri de lapte și sosuri de diete gastrite.
Produse din aceeasi categorie
Băuturi: ceai slab cu lapte sau smântână, decoct de măceșe, sucuri diete gastrite de fructe și pădurediluate în jumătate cu apă. Nu este permis consumul de: cafea, cacao, băuturi carbogazoase.
Grăsimi: unt proaspăt și uleiuri vegetale rafinate adăugate la mesele gata. Al doilea mic dejun: lapte. Prânz: terci de orez măcinat cu lapte, souffle de carne aburit cu piure de cartofi, jeleu de mere.
Gustare după-amiaza: decoct de măceșe, biscuiți. Cina: suflat de brânză de vaci aburit, fruct acru.